AMANDA BERGMAN + HAVET

LöRDAG 04 MARS KL 21:00

KLUBB MONO: AMANDA BERGMAN + HAVET

När Klubb Mono endast var en diffus dröm i vårt medvetande så var Amanda Bergman en av de första artisterna som vi drömde allra mest om. Innan drömmen går i uppfyllelse får nya skivan “Flickering Lights” gå på repeat helt enkelt. Att Amandas debutalbum “Docks” dessutom är producerat av ingen mindre än Kristian “Tallest Man On Earth” Matsson behöver egentligen inte ens nämnas…

Övrigt under kvällen: Hyllade bandet Havet värmer upp, DJ Gustaf Molin spelar indiepop, indierock och alternativt, Konstföreningen Bunkern ställer ut, Pelle Handfast på Bananamoon säljer vinyl, vi bjuder på snacksbuffé och i baren finns kvällens till bra priser.

Skönt häng med indiesväng! ♥

/Klubb Mono

AMANDA BERGMAN
Känd i indiekretsar under namnen Hajen och Idiot Wind, senare som sångerska och låtskrivare i hyllade bandet Amason. År 2010 släppte Amanda sin första EP som blev mycket uppmärksammad både i Sverige och internationellt. Hon åkte på ett flertal turnéer världen runt som förband till First Aid Kit och Tallest Man on Earth. 2016 kom debutalbumet Docks och Amanda har efter det turnérat runtom i Skandinavien och Europa. I vår åker Amanda ut på turné i Sverige igen för att framföra helt nytt material.

Kristanstadsbladet: 4 av 5 – “Docks” är allt jag väntat på. Hatten av för Amanda.”
Borås Tidning –
“Sveriges mäktigaste popröst”
SVD: 5 av 6 –
“Musikaliskt är det oerhört skickligt.”

www.amandabergman.se
www.facebook.com/amandabergmanofficial

HAVET
Havet är indiepop-bandet från Karlstad där sångerskan Victoria Nilas våndas av scenskräck samtidigt som hon hyllas för sina självutlämnande texter och otroliga närvaro på scen. Debutsingeln “Såna som aldrig blir kära” letade sig in på Spotifys “Indie Highlight” och beskrevs närmast som ren popkärlek av media.

Uppföljarsingeln “Fixa Dig” fick ett otroligt mottagande och plockades upp av P3 efter att låten bland annat landade en första plats på studentradiolistan och adderades på några av Spotifys största listor som: New Music Friday, Ny Pop & Made in Sweden. Aftonbladet beskriver låten som oemotståndlig samtidigt som popmuzik.se skriver att “Inte ens chris martin kan fixa dig nu” som refrängen lyder kan vara årets textrad. Nu är äntligen nya singeln ”Kyss bort allt det onda” släppt: open.spotify.com/album/79baCvS9x9FGCMOGHDjCLr

www.facebook.com/havetmusic/
open.spotify.com/artist/05zCYbkkwhUhJP2sGfilMo

DJ GUSTAF MOLIN
Klubb Monos egen dj, musik- och populärkulturkonnässören Gustaf Molin, spelar den bästa indiemusiken före, mellan och efter konserterna. Det blir en blandning av indiepop, indierock och alternativt. Gustaf hälsar att: ”Det blir högt och lågt, brett och djupt. I alla olika genrer och format. Musiken jag älskar och som jag vill spela för andra likasinnade människor. Hoppas träffa många som vill diskutera backkataloger och önska obskyra låtar!”

www.facebook.com/gustaf.molin

KONSTBUNKERN
Konstföreningen Bunkern, eller Konstbunkern som de också kallar sig själva, ställer ut sin konst på väggar och i olika delar av lokalen. Det kommer blir en ny utställning varje Monokväll. Konstbunkern håller på med alltifrån streetart och graffiti till måleri, teckning och skulptur. Konstbunkern är samtidskonst och konst för folket!

www.facebook.com/konstbunkern

BANANAMOON
Pelle på Bananamoon säljer omsorgsfullt utvalda vinyler. Bläddra i backarna, känn doften av vinyl, lyssna på skivorna, prata musik, bli förförd, fynda. Bananamoon är alltid synonymt med bra kvalité, brett utbud, schyssta priser och inte minst: den trevligaste personalen som går att finna.

www.facebook.com/bananamoonorebro

DATUM: Lördag 4 mars
PLATS: Foajén, Örebro Konserthus
DÖRRAR: 21:00
PRIS: 250 kr

Facebook-evenemang

KÖP BILJETT

LYSSNA