TIGER LOU + JESPER LINDELL

LöRDAG 06 MAJ KL 21:00

KLUBB MONO: TIGER LOU + JESPER LINDELL

Säsongsfinalen av Klubb Mono avslutar vi med ett av de mest respekterade och rutinerade indiebanden i Sverige. Tiger Lou är själva definitionen av vad melankolisk indierock är. Det är introvert skostirr, mollstämt, vemodigt men hoppfullt, det är melodiöst och vackert. Allt det vi älskar med indiemusik. Vi ser fram emot mycket motljus, stora drömska gitarrer och Rasmus Kellermans innerliga sång.

Kvällen i övrigt: hyllade Jesper Lindell värmer upp, DJ Gustaf Molin spelar indiepop, indierock och alternativt, Konstföreningen Bunkern ställer ut, Bananamoon säljer vinyl, vi bjuder på snacksbuffé och i baren finns som vanligt vår Monomeny och kvällens till bra priser.

Kramar och skrammel! ♥

/Klubb Mono

OM TIGER LOU
År 2009 gjorde Tiger Lou sitt sista framträdande i en trädgård någonstans i Tyskland. Bandet lastade sina instrument, åkte hem till Sverige och därefter följde: tystnad. Ryktet om Tiger Lous uppbrott spreds snabbt och förnekades inte av bandet – även om det nog aldrig riktigt bekräftades heller. Tystnaden fortskred i sju år. I höstas ställde sig stjärnorna äntligen rätt för Tiger Lous återkomst. Bandets första album sedan 2008 års hyllade A Partial Print släpptes i september 2016 och har fått namnet The Wound Dresser. Albumet innehåller allt vi älskar med Tiger Lou – den mörka atmosfären, gitarrerna och Rasmus Kellermans desperata men samtidigt hoppfulla sång.

Hymn: 9 av 10 – “Topparna på The Wound Dresser är så många att en uppräkning av låtar gör albumet som helhet en otjänst. Sällan har en återkomst varit så här självklar.”

Aftonbladet: “De tio låtarna tycks skapade för en konsert, framför Tiger Lou-fans. Helheten känns som ett slags filmsoundtrack och är lättidentifierad som Tiger Lou, nästan direkt.”

Gaffa: “Med Kent borta är det inte otänkbart att Tiger Lou och andra mollstämda svenska indieband som exempelvis Deportees vinner över deras fans.”

www.facebook.com/TigerLou.official

OM JESPER LINDELL
Han är en av Sveriges just nu mest hyllade och uppskattade singer/songwriter. Jesper Lindell har blivit listad av flera stora tidningar som artisten man definitivt ska hålla koll på under 2017. Han har redan hunnit bli playlistad på P3, gjort succé på Dramaten tillsammans med First Aid Kit (med den hyllade Leonard Cohen-föreställningen), spelat på TV4 Nyhetsmorgon och inte minst spelats massivt på Spotify, där debutsingeln ”Moving Slow” snart är uppe i en miljon lyssningar. Fredagen den 21 april släpps första EP:n “A Little Less Blue”.

https://www.facebook.com/jesperlindellmusic/
open.spotify.com/artist/3P9Fc9AmQyNFIu2WJdeWoN
www.youtube.com/watch?v=ty4rAvFAWZE

DATUM: Lördag 6 maj
PLATS: Foajén, Örebro Konserthus
DÖRRAR: 21:00
PRIS: 250 kr
BORDSBOKNING: Från 20.00, kontakta Restaurang Umami 019-766 62 00. Specialmeny för kvällen.

SPELTIDER FÖR KVÄLLEN:
22.00 Jesper Lindell
23.00 Tiger Lou

Facebook-evenemang

KÖP BILJETT

LYSSNA