BEATRICE ELI // HANNA JÄRVER // DJ JOCKE ÅHLUND

LöRDAG 12 MAJ KL 20:00

Hyllningarna och nomineringarna har fullkomligt haglat över Beatrice Eli och Hanna Järver de senaste åren. De har med all rätt kallats för Sveriges nya popgenier. Beatrice Eli är midi-punkdrottningen som utnämndes till ikon redan efter sitt första album med hela tre grammisnomineringar och pris för “Bästa pop” på P3 Guld som följd. I höstas släppte Beatrice Eli ep:n ”Careful” som hyllats även den. Hon har blivit omnämnd som ”ett popspektakel” och hennes musik har beskrivits som ”en könsöverskridande mix av genre, känslor, melodier och texter som gör sig perfekt för svettiga livespelningar.” 

Hanna Järver är electropopmästarinnan med rötterna i Örebro som unisont hyllats i media för sin varma och pulserande syntpop. Örebro-referenserna duggar tätt. Göteborg har Håkan. Norrköping har Krunegård. Örebro har äntligen fått sin Hanna Järver. 2016 släppte hon ep:n “Närke” som togs emot med öppna armar både av kritiker och fans. I hennes senaste singel ”Jävla 80-tal” visar hon återigen varför hon blivit prisad och hyllats som en av våra mest spännande nya textförfattare. Hon är både hudlös och rättfram, sårbar och uppkäftig. Den 13 april släpper hon sitt debutalbum “So long”. 

Men inte nog med det, den här kvällen hittar ni vår favoritnallebjörn Jocke Åhlund (Caesars, Teddybears, Les Big Byrd) som enväldig regent över dj-båset. Han utlovar bl.a. ”en blandning av flum, kraut och stoner-saker som visserligen är trippigt monotont och sinnesutvidgande men ändå ofta groovy och på nåt sätt dansant, alltifrån 60-70-tals-grejer men även senare och nytt.” Vi lär kanske även får höra ”alltifrån sjukt obskyra soundtracks, electronica, experimentellt och allmänt weird stuff till hip hop, reggae, psychedelia osv.” Vi hoppas så klart få höra så mycket som möjligt av Jockes samling! 

I vanlig ordning: Bananamoon säljer vinyl, tv-spelet är uppriggat i soffhörnan, pingisbordet uppställt, projektorn rullar, vi bjuder på indiepopcorn och snacksbuffé – och i baren finns vår Monomeny och kvällens öl/vin till bra priser.

Vilket mys! Vilken fest!

/Klubb Mono och vänner 

DATUM: Lördag 12 mars
PLATS: Foajén, Örebro Konserthus
DÖRRAR: 20.00
PRIS: 295kr
ÅLDERSGRÄNS: 18 år
BORDSBOKNING: Kontakta Restaurang Umami 019-766 62 00. Specialmeny för kvällen.

TIDER FÖR KVÄLLEN:
20.00: Dj Jocke Åhlund
21.30: Hanna Järver
22.30: Beatrice Eli
23.30: Dj Jocke Åhlund

Facebook-evenemang

KÖP BILJETT