FRANSKA TRION // MOHLAVYR // DJ MARTIN & TIMMY

LöRDAG 05 OKTOBER KL 21:00

Franska Trion handlar om olycklig kärlek, mörka krogar och desperation. Ett kultförklarat band som inte går att jämföra med något annat. Sångaren och låtskrivaren Matti Ollikainens har inspirerat en rad svenska artister som Anna Järvinen, Hästpojken, Henrik Berggren och Håkan Hellström. Det är trasigt, skevt och otroligt vackert. Nu är de aktuella med sitt tionde album “Dom ensammas planet” och singeln “Lättare”, som enligt Matti Ollikainen är albumets “första, enda och förrädiskt muntra singel”. Franska Trion gör sig bäst på de små, mörka och stökiga klubbscenerna så platsen denna gång blir självklart nyöppnade Watt där både punkstök och jazzklubbsrök sitter djupt i väggarna. Det skulle faktiskt inte förvåna oss om både Kjell Höglund och självaste Charles Bukowski står längst fram i skenet av tindrande ljusslingor med varsin ask indiepåckorn i näven.

Mohlavyr a.k.a. Ulrika Mohlin är en mångsidig artist som gärna kombinerar sin musik med visuell konst och olika konceptuella projekt. Hon tilldelades Millencolin Music Prize 2015, har två album i ryggen, och ett tredje är på väg. Den 5 oktober kommer Mohlavyr med nytt singelsläpp och fullt band till Klubb Mono, som support till Franska Trion. Det nya albumet ”Kära kropp” släpps senare i höst, hör det först live på Mono på Watt!

Kvällens dj’s är Timmy och Martin från nya indielabeln Rough Talent. De har inte bara spelat musik i och turnerat med sitt gamla band, The Happy Hippo Family, arrangerat konserter, festivaler och drivit skivbolag. Nej nej, de har de senaste åren visat sig vara alldeles förträffliga dj’s. Det kommer bli en riktigt skön blandning av indiepop/rock och massa annat gött denna kväll.

Självklart kryddar vi även kvällen med alla de klassiska monoingredienserna; myshörnor, tv-spel, pingisbord, vinylförsäljning, lokala konstnärer som ställer ut, ljusslingor en masse och våra världskända indiepopcorn™ som vi bjussar på!

/Klubb Mono och vänner

DATUM: Lördag 5 oktober
PLATS: Watt
TIDER: 21.00-02.00
PRIS: 195 kr
ÅLDERSGRÄNS: 18 år

TIDER FÖR KVÄLLEN:
21.00 Dj: Martin & Timmy (Rough Talent)
22.00 Mohlavyr
23.30 Franska Trion
00.30 Dj: Martin & Timmy (Rough Talent)
01.57 Avslutningslåt: ”Popcorn”

Facebook-evenemang

KÖP BILJETT