FRIDA HYVÖNEN + ROANOKEANS

LöRDAG 11 FEBRUARI KL 21:00

KLUBB MONO: FRIDA HYVÖNEN + ROANOKEANS

Mitt i februarimörkret och årets kallaste månad, kommer ingen mindre än grammisnominierade Frida Hyvönen till Klubb Mono för att värma upp våra frusna vintersjälar. Det blir klubbpremiär i mysformat med flygel och skenet från tända kandelabrar. Mysigt mingel och skönt premiärhäng utlovas!

Övrigt under kvällen: Skön stämsång och själfyllda strängar från fantastiska Roanokeans, DJ Gustaf Molin spelar indiepop, indierock och alternativt, Konstföreningen Bunkern med Petter Nilsson m.fl. ställer ut, Pelle Handfast på Bananamoon säljer vinyl, vi bjuder på snacksbuffé och i baren finns kvällens till bra priser.

Vi ses i värmen! ♥

/ Klubb Mono

FRIDA HYVÖNEN
Med sin unika röst, lysande texter och pianodrivna melodier, har Frida Hyvönen varit en av den svenska popmusikscenens mest tongivande artister i närmare 11 år. Nu har hon släppt sin fjärde fullängdsskiva, som också är hennes första på svenska. Albumet har fått namnet ’Kvinnor och barn’ och är en samling starka historier, berättade genom träffsäkra texter. Albumet har mottagits med stor värme av en enad kritikerkår och spås redan bli en modern klassiker.

Frida Hyvönen är grammisnominierad till årets album, årets kompositör och årets textförfattare.

DN: 5 av 5 – “… ett fenomenalt album av djupt trovärdig dagboksmusik.”
GAFFA: 6 av 6 –
“… ett mäktigt album på många plan.”
Nöjesguiden: 5 av 6 –
“Frida Hyvönen är helt och hållet personlig och unik…”
Hymn: 9 av 10 –
“… jag härmed nominera Frida Hyvönen till nästa års Nobelpris i litteratur.”
OTTAR –
“Ett av seklets viktigaste verk.”

www.fridahyvonen.com
www.facebook.com/fridahyvonen

ROANOKEANS
Roanokeans består av Dan Toresson, Mattias Bergstedt och David Kristersson som alla spelar gitarr och sjunger i trion – och som alla även har en bakgrund i bandet Winchester Widowmakers. Roanokeans har nyligen släppt sitt debutalbum ”Up North” och bevisar med den hur skön stämsång och själfyllda gitarrer ska låta på riktigt. Eller som Håkan Pettersson beskriver det efter att ha sett Roanokeans uppträda under Musikhjälpen-veckan: ”Variationen med tre olika solosångare, en bedövande samklang i stämmorna och genomgående starka låtar […] förvandlade 42 minuter till ren lyssnarglädje.”

www.facebook.com/roanokeans
open.spotify.com/artist/0bCqiLFTp3fQvFR3zgKDuG

DJ GUSTAF MOLIN
Klubb Monos egen dj, musik- och populärkulturkonnässören Gustaf Molin, spelar den bästa indiemusiken före, mellan och efter konserterna. Det blir en blandning av indiepop, indierock och alternativt. Gustaf hälsar att: ”Det blir högt och lågt, brett och djupt. I alla olika genrer och format. Musiken jag älskar och som jag vill spela för andra likasinnade människor. Hoppas träffa många som vill diskutera backkataloger och önska obskyra låtar!”

www.facebook.com/gustaf.molin

KONSTBUNKERN
Konstföreningen Bunkern, eller #Konstbunkern som de också kallar sig själva, ställer ut sin konst på väggar och i olika delar av lokalen. Det kommer blir en ny utställning varje Monokväll. Konstbunkern håller på med alltifrån streetart och graffiti till måleri, teckning och skulptur. På premiärkvällen ställer huvudsakligen Petter Nilsson ut sina verk. Konstbunkern är samtidskonst och konst för folket!

www.facebook.com/konstbunkern

BANANAMOON
Pelle på Bananamoon säljer omsorgsfullt utvalda vinyler. Bläddra i backarna, känn doften av vinyl, lyssna på skivorna, prata musik, bli förförd, fynda. Bananamoon är alltid synonymt med bra kvalité, brett utbud, schyssta priser och inte minst: den trevligaste personalen som går att finna. Fina bananer!

www.facebook.com/bananamoonorebro

DATUM: Lördag 11 februari
PLATS: Restaurangscenen, Örebro Konserthus
DÖRRAR: 21:00
PRIS: 295 kr

Facebook-evenemang

KÖP BILJETT

LYSSNA