HURULA // ARRE! ARRE! // DJ TOM JERRY BOMAN DICKSON

LöRDAG 02 NOVEMBER KL 21:00

Våren 2016 spånade vi på att starta en liveklubb för indiemusik. Samtidigt spelades Hurulas ”Ont som jag” och ”Ny drog” på P3. Det fick oss att gå från ord till handling. Om det fortfarande fanns så mycket äkta och bra alternativ musik i landet så skulle vi så klart bli med klubb. Det skulle bli vår uppgift att försöka sprida den här musiken till massorna. Och nu har vi äntligen lyckats få Hurula – en av Sveriges bästa samhällsskildrare och gitarrmanglare – till Mono. Våra Broder Daniel- och Thåström-hjärtan slog ett par extra slag direkt. Men så är också Hurula just Hurula och han är sin egen röst i vår samtid. Socialrealism som är jävligt på riktigt. Det gör ont, men det är äkta. Och det gör oss både vemodiga och glada.

Arre! Arres! musik har beskrivits som spooky horror-movie-slash cowboy vibe och skitförbannad punk med en feministisk agenda, men mer spännande än de flesta av sina genrekamrater. Och det är inte konstigt. Malmökvartetten har ett unikt sound där taggiga gitarrer och frenetisk energi samsas med 60-talsdoftande popmelodier och postpunk. Senaste albumet ”Tell Me All About Them” har fått fin kritik och i somras spelade bandet på bl.a. Roskildefestivalen. De har även delat scen med akter som Refused, Les Big Byrd och Södra Sverige samt uppträtt på Way Out West. Bandets feministiska budskap går som en röd tråd i texterna och uppmanar till kamp och motstånd.

Kvällens dj är Tom Jerry Boman Dickson (notera: efternamnet förkortas BD…) som är en av indiesveriges färgstarkaste profiler. Med senaste tidens omtalade klubbar som Indie 500, prisvinnande dj-setet ”Sex timmar Håkan Hellström” och Klubb Sommarplågor är förväntningarna höga på kvällens projekt. TJBD har fått folk att dansa av sig skorna i Umeå, Stockholm, Göteborg, Malmö och Kalmar. Kom i tid och rör vid en indie-ikon! Ps. Värm gärna upp med att kolla på Hitlåtens Historia om Shoreline… och ja, Tom Jerry är så klart med. 🙂

Självklart kryddar vi även kvällen med alla de klassiska monoingredienserna; myshörnor, tv-spel, pingisbord, vinylförsäljning, lokala konstnärer som ställer ut, ljusslingor en masse och våra världskända indiepopcorn™ som vi bjussar på!

/Klubb Mono och vänner

DATUM: Lördag 2 november
PLATS: Frimis
TIDER: 21.00-02.00
PRIS: 295 kr
ÅLDERSGRÄNS: 18 år

TIDER FÖR KVÄLLEN:
21.00 Dj: Tom Jerry
22.00 Arre! Arre!
23.30 Hurula
00.30 Dj: Tom Jerry
01.57 Avslutningslåt: ”Popcorn”

Facebook-evenemang

KÖP BILJETT