SLOWGOLD // THE TARANTULA WALTZ // DJ CÉSAR VIDAL

LöRDAG 07 MARS KL 21:00

Ojvoj! Vi har lyckats boka två av Sveriges bästa alternativa artister som genom åren hyllats unisont av både press och publik: Slowgold och The Tarantula Waltz. Lördag den 7 mars spelar de på samma scen, samma kväll. På Mono så klart. Och kvällens dj är ingen mindre än César Vidal från Caesars. Vilken lycka!

Grammis-belönade Slowgold, eller Amanda Werme som hon heter, skapar tidlösa, poetiska historier som bärs fram med hjälp av såväl distade gitarrer som drömska sångutsvävningar. Prärierock har det också kallats. Slowgold har jämförts med artister som Daniel Norgren, Dungen, Neil Young, Mazzy Star, The Cure och War On Drugs. Slowgold har varit förband till både Ebbot och Winnerbäck, gästat First Aid Kit och bob hund och har medverkat i På spåret och spelat på Way Out West. Hon har dessutom sjungit på flera låtar på Freddie Wadlings sista skiva. Nya singeln Nåt från Slowgold släpps 17 jan och ett nytt album, Aska, den 21 feb. I februari medverkar hon även i Jills veranda. Slowgold är för oss äkta indieguld. Ja ni fattar grejen. 🙂

The Tarantula Waltz femte skiva Kallocain släpptes i november 2019 och får nog sägas vara det mest hyllade svenska albumet från det gångna året. Fullpottsrecensionerna var många och albumet hamnade högt på de flesta årsbästalistorna. Gaffa skrev: ”Ett naket, uppriktigt och ärligt mästerverk” och gav albumet betyget 6 av 6. Det är ingen tillfällighet att The War on Drugs bjöd med honom att agera förband på en Europaturné och turnerandet med bästa vännen The Tallest Man on Earth har tagit honom långt utanför den svenska indiebubblan. Alla musikälskares hemliga favorit är inte så hemlig längre. Nu är det dags för det stora genombrottet för The Tarantula Waltz.

Som sångare och gitarrist i Caesars (f.k.a. Caesar’s Palace) har César Vidal gjort ett enormt avtryck i svensk indiehistoria. Låtarna: Jerk It Out, From the Bughouse, Sort It Out, m.fl. Och alla jävla fenomenala gig. Det är så kul att César hälsar på oss och styr upp musiken från dj-båset! Han utlovar mycket ”psykedeliska grooves i såväl brittisk, amerikansk som colombiansk tolkning. Även souldängor som endast elaka människor ogillar. Kan även smygas in en och annan indiedänga från 80- och 90-tal.”

Självklart kryddar vi även kvällen med alla de klassiska monoingredienserna; myshörnor, tv-spel, pingisbord, vinylförsäljning, lokala konstnärer som ställer ut, ljusslingor en masse och våra världskända indiepopcorn™ som vi bjussar på!

/Klubb Mono och vänner

DATUM: Lördag 7 mars
PLATS: Frimis
TIDER: 21.00-02.00
PRIS: 195 kr + serviceavgift vid förköp
ÅLDERSGRÄNS: 18 år

Facebook-evenemang

KÖP BILJETT